11 rase de pisici cu ochi albastri 

rase de pisici cu ochi albastri

Pisicile se nasc cu ochi albastri. Ele pot ramane asa, dar, mai frecvent, culoarea ochilor lor va incepe sa se schimbe pe masura ce se maturizeaza si are loc producerea pigmentului melanina. Pisicile adulte cu ochi albastri nu sunt raspandite. Cand apar rase de pisici cu ochi albastri este un rezultat al geneticii lor, ceea ce inseamna adesea ca pisica este o rasa deosebita.

Componenta care dicteaza culoarea irisului se numeste melanina. Melanina ar trebui sa aiba atat tonuri de galben, cat si de maro. Cand pisica nu are melanina, rezulta ochi albastri. Unii pisoi pot avea ochi albastri, dar mai tarziu se schimba pe masura ce cresc. Daca pisica se maturizeaza mai mult de trei luni fara ca irisul sa-si schimbe culoarea, culoarea ochilor va fi permanenta.

Productia de pigment in irisul lor nu are loc si, atunci cand lumina se reflecta pe suprafata rotunjita a ochilor, ei arata de culoare albastra. Pisicile cu ochi albastri parcurg spectrul in ceea ce priveste tipurile de personalitate si nivelurile de activitate. Unele rase sunt strans legate, in timp ce altele sunt mai distincte.

Pisicile au unele dintre cele mai unice si frumoase trasaturi, atat in ​​ceea ce priveste atributele fizice, cat si caracterul. Ochii lor sunt o caracteristica majora, aparand in mai multe culori, inclusiv galben, portocaliu, albastru, verde si cupru. Unele pisici pot avea chiar si doua culori diferite de ochi!

Iata 10 rase de pisici care au intotdeauna sau uneori ochii albastri ca adulti.

1. Balineza

rase de pisici cu ochi albastri

Greutate: 2,7 kg -5 kg
Lungime: 20-30 cm
Atributii fizice: inteligent, prietenos, jucaus

Pisica balineza este rezultatul unei mutatii genetice intre alte pisici si siamezi puri. Culoarea ochilor lor va fi intotdeauna albastru lucios. Balinezii sunt inteligenti si foarte sociabili cu membrii familiei, dar uneori pot fi zgomotosi. Cozile lor au aproximativ 30 cm lungime, iar masculii sunt intotdeauna mai mari decat femelele. Pisica balineza are diferite culori de blana, inclusiv alb, gri, liliac, maro, albastru si portocaliu.

2. Ojos Azules

rase de pisici cu ochi albastri

Greutate: 4 kg – 5,5 kg
Lungime: 30-40 cm
Atributii fizice: Disponibil in mai multe culori, cu exceptia albului. Unele au pete albe

Numele Ojos Azules inseamna „ochi albastri” in spaniola. Rasa a fost gasita pentru prima data in New Mexico si nu s-a raspandit prea mult, deoarece este inca in curs de dezvoltare. Este o pisica unica, cu o nuanta de ochi albastri profund rezultata din variatiile genetice. De asemenea, este sigur sa spunem ca sunt usor de intretinut, deoarece sunt cu blana scurta.

3. Birmanez

rase de pisici cu ochi albastri

Greutate: 4 kg – 5,5 kg
Lungime: 20-25 cm
Atributii fizice: Prietenos, bland, sociabil, calm

Birmanul este inca o pisica ascutita uimitoare cu ochi albastri. Nu are o istorie certa, dar se crede ca provine din incrucisarea siamezilor cu alte pisici importate din Birmania. Are parul lung si exista, printre altele, in culorile de culoare cafenie, bej si crem. Labele au intotdeauna pete albe. Birmanezii iubesc copiii, persoanele in varsta, cainii si chiar alte pisici.

4. Himalaya

rase de pisici cu ochi albastri

Greutate: 3 kg – 5,5 kg
Lungime: 25 – 30 cm
Atributii fizice: blana lunga, calm, sociabil

Are parul lung si de talie medie, cu ochi albastri stralucitori. Sunt animale de companie jucause si foarte loiale stapanilor lor. Isi are originea intr-o pisica salbatica numita pisica Pallas. Are doua straturi de blana: blana de sub, si blana exterioara, cu diverse culori. Acoperirea lor dubla necesita o ingrijire consecventa. Sunt prietenoase chiar si cu strainii si nu le deranjeaza sa fie lasate singure.

5. Ragdoll

rase de pisici cu ochi albastri

Greutate: 3,6 kg – 9 kg
Lungime: 23 – 28 cm
Atributii fizice: social, bland, calm, jucaus

Ragdoll au ochi albastri mari, cu o varietate de nuante. Este cea mai relaxata si dar fermecatoare pisica. De fapt, numele sau este derivat din faptul ca par sa devina moale cand sunt tinute. Majoritatea oamenilor ii compara cu cainii pentru ca sunt inteligenti si loiali.

Natura lor prietenoasa si inteligenta este adesea comparata cu cea a cainilor. Nu este neobisnuit ca Ragdoll sa faca trucuri pentru rasfaturi. Multa companie in timpul zilei si multa distractie la domiciliu sunt importante pentru a preveni ca aceste pisici energice si sociale sa se plictiseasca.

Ragdoll pot fi chiar invatati sa faca trucuri. Daca intentionati sa pastrati unul, asigurati-va ca creati timp si spatiu pentru a-si afisa priceperea. De asemenea, sunt foarte afectuosi si le place sa fie plimbati si rasfatati. Se dezvolta bine cu alte animale de companie dintr-o gospodarie.

6. Persana

rase de pisici cu ochi albastri

Greutate: 4-5 Kg (masculin), 3,2 kg-4,5 kg (femele)
Lungime: 25 -38 cm
Atributii fizice: jucaus, social, afectuos

Daca nu ar fi fost costisitor de intretinut, toata lumea si-ar fi dorit un persan! Aceasta pisica cu par lung are o personalitate la fel de frumoasa ca si atributele sale fizice. Au blana moale, matasoasa si sunt cele mai cunoscute rase de feline. Pisicile sunt loiale, dar nu se lasa in fata strainilor. In cazuri exceptionale, unele pot avea culori diferite ale ochilor. Se amesteca confortabil cu alte animale de companie si prefera cartierele linistite. Cu toate acestea, acest rafinament si eleganta au un pret. Ele necesita intretinere ridicata.

7. Snowshoe

rase de pisici cu ochi albastri

Greutate: 3,2 kg – 6,4 kg
Lungime: 20-33 cm
Atributii fizice: blana scurta, jucausa, blanda si sociala

Snowshoe este o incrucisare dintre American Shorthair si Siamez. Sunt pisici frumoase orientate spre familie, care exista in diferite culori, inclusiv negru, cafeniu si maro. Felinele au ochi albastri largi, variind de la albastru adanc la albastru pal, si labe albe unice. Aceste pisici iubesc compania si isi promit loialitatea fata de ingrijitorii lor principali.

8. Siameza

rase de pisici cu ochi albastri

Greutate: 2,7 kg – 6,3 kg
Lungime: 20-25 cm
Atributii fizice: blana scurta, nevrotic, jucaus, inteligent

Pisicile siameze sunt una dintre cele mai faimoase si fermecatoare dintre rase de pisici. Are un corp elegant, iar acei ochi albastri in forma de migdale isi completeaza personalitatea placuta. Nu e de mirare ca mai multi hibrizi au fost derivati ​​din siamezi. Oricat de interesant suna, sunt cele mai vorbarete pisici. Prefera sa fie in interior, dar cu companie, deoarece felinele sunt foarte jucause.

Este printre cele mai vechi rase si, de ceva timp, au fost considerate sacre in societatea asiatica.

9. Javaneza

rase de pisici cu ochi albastri

Greutate: 2,2 kg -4 kg
Lungime: 25 – 35 cm
Atributii fizice: Zvelt, musculos, de talie medie, activ

Javanezul a fost dezvoltat prin combinarea raselor Siameze, Colorpoint si Balinez. Au un aspect delicat, dar sunt de fapt destul de puternici in ceea ce priveste pisicile. Sunt activi si mereu curiosi sa invete noi abilitati si trucuri. De asemenea, sunt foarte loiali proprietarilor.

10 Angora turceasca

rase de pisici cu ochi albastri

Greutate: 2,2 kg – 4,3 kg
Lungime: 20-25 cm
Atributii fizice: Blana lunga, matasoasa; alb cu diverse combinații de culori

Albastrul este cea mai obisnuita culoare a ochilor pentru rafinata angora turceasca, dar ochii sai pot veni si in verde, auriu, chihlimbar si chiar bicolor. Aceasta pisica are adesea o haina alba stralucitoare si un corp lung. Este destul de afectuos si prietenos si se descurca cel mai bine intr-o casa in care va avea companie o mare parte a zilei.

11. Tonkinez

rase de pisici cu ochi albastri

Greutate: 2,7 kg – 5,4 Kg
Lungime: 15 – 25 cm
Atributii fizice: afectuos, jucaus si social, vocal

Tonkinezul este deschis si plin de viata. De asemenea, sunt foarte jucausi si iubesc compania. Este un produs al reproducerii dintre pisicile birmane si siameze si impartaseste multe calitati cu acestea. Ochii lor sunt albastri ca apa marii. Aceste pisici sunt, de asemenea, inteligente si au demonstrat ca au inteligenta si memorie ascutita.


Concluzie despre rase de pisici cu ochi albastri

Pisicile cu ochi albastri apar rareori in mod natural. Caracteristica este intotdeauna o greseala genetica sau un rezultat al incrucisarii. Oamenii obisnuiau sa asocieze ochii albastri cu surditatea, ceea ce nu este intotdeauna cazul. Daca banuiti ca auzul felinei dvs. este afectat, consultati veterinarul sau puteti confirma acest lucru prin efectuarea unui experiment simplu. Stai in spatele pisicii si aplauda. Ar trebui sa raspunda. Daca nu, obtineti ajutor. In rest, acei ochi albastri sunt doar trasaturi frumoase ale zeitelor.