Cel mai bun ansamblu de joaca pentru pisici

ansamblu de joaca pentru pisici

Ce trebuie sa cautati atunci cand cumparati un ansamblu de joaca pentru pisici? Cand ai de gand sa-ti iei o pisica sau chiar doua in casa ta, trebuie sa te gandesti care este lucrul care le place sa faca in mod obisnuit? De obicei le place sa-si foloseasca mobilierul in beneficiul lor. Acest lucru ar putea fi transformarea patului tau in patul lor sau transformarea canapelei in stalpul lor personal de zgariere.

De fapt, imi amintesc ca, intamplandu-se atat de multe stricaciuni cu pisicile mamei mele, a trebuit sa puna plastic in jurul laturilor canapelei, astfel incat pisicile ei sa nu o zgarie! Dar stii ce nu avea in casa ei? Un turn de pisici. Da, o piesa de mobilier pe care pisicile isi pot desfasura propriile instincte, o folosesc pentru a dormi, a zgaria si, in cele din urma, a o distruge. Este ceea ce fac cel mai bine pisicile.

Argumente pro si contra cand alegi un ansamblu de joaca pentru pisici:

Inainte de a lua decizia de a achizitiona un ansamblu de joaca pentru pisici, trebuie sa cantariti avantajele pro si contra.

Pro:

  • Va va salva mobilierul: obtinerea unui ansamblu de joaca pentru pisici va oferi pisicilor un loc in care sa poata zgaria si utiliza pentru propriile nevoi, minimizand cantitatea de daune mobilierului dvs.
  • Permite pisicilor sa doarma intr-un loc: in loc sa doarma pe o canapea, pat sau podea, pisicile tale pot dormi pe ansamblul pisicii. Cand te duci sa-ti cauti pisicile, acestea pot fi primele locuri in care poti merge pentru a vedea daca dorm.
  • Poate incuraja jocul: Pisicile se pot juca una cu cealalta, sau pot sa se arunce si singuri. Majoritatea ansamblurilor de joaca pentru pisici au mai multe niveluri, locuri ascunse si zone pe care sa urci.
  • Acumuleaza resturi de par: Desi acest lucru suna ciudat, pisicile care naparlesc mult pot lasa o gramada de par pe ansamblul pisicii.
  • Poate fi distractiv de urmarit: e placut sa urmaresti pisicile in acest spatiu de joaca. Uneori se uita afara, supravegheaza casa sau se joaca cu celelalte pisici.

Contra:

  • Au aspect care nu se incadreaza de obicei in designul camerei fie ca e vorba de hol, living sau dormitor. Ansamblu de joaca pentru pisici are un aspect ciudat. Sigur, companiile incearca sa le arate cat mai bine posibil, dar nu sunt o piesa de mobilier draguta.
  • Greu de intretinut: daca aveti o pisica care lasa o gramada de par pe un ansamblu de joaca, veti vedea cat de greu este sa il curatati.
  • Poate fi scump: turnurile pentru pisici pot fi la fel de scumpe ca o piesa de mobilier din casa ta. Cu cat sunt mai mari si cu mai multe componente, cu atat poate fi mai scumpa.
  • Nu poate fi folosit deloc: este posibil sa achizitionati acest ansamblu de joaca pentru pisici, iar pisicile dvs. nu il pot folosi deloc. Sau pot folosi doar o parte din acesta. Chiar nu vei sti pana nu le vei pune la dispozitie. Am invatat ce le-a placut pisicilor mele prin incercari si erori.
ansamblu de joaca pentru pisici
ansamblu de joaca pentru pisici

Ce trebuie sa cautati atunci cand cumparati un ansamblu de joaca pentru pisici

Atunci cand achizitionati un ansamblu de joaca pentru pisici, trebuie sa luati in considerare mai multe lucruri pe baza a ceea ce cautati.

Doua picioare pentru fiecare pisica: Aceasta este regula mea, dar a fost o regula buna de urmat. Pentru fiecare pisica pe care o am, vreau doua picioare inaltime pentru turnul pisicii. Deci, daca am trei pisici, vreau un turn de pisici de sase picioare. Acest lucru se poate face intr-unul sau mai multe ansambluri de joaca pentru de pisici.

Ansamblu de joaca pentru pentru pisici in camere diferite: A avea turnuri pentru pisici in camere diferite poate fi o idee buna, mai ales daca aveti mai multe pisici. Am un turn mai mare pentru pisici in sufrageria mea, cu turnuri mai mici pentru pisici in alte doua camere.

Puteti achizitiona un turn pentru fiecare pisica, daca le doriti mai mici. Acest lucru permite pisicilor sa aiba propriile zone daca unele dintre pisicile tale nu se inteleg.

Luati in considerare felul in care va plac pisicile dvs. in prezent: Aveti o pisica careia ii place sa ajunga sub cearsafurile de pe un pat? Atunci un ansamblu de joaca pentru pisica cu o gaura ar putea fi cel mai bun. Daca pisicilor dvs. le place sa se ridice cat mai sus posibil, atunci un turn inalt pentru pisici ar fi o idee buna.

Pre-construit fata de asamblarea propriilor: Turnurile de pisici mai scumpe sunt cele care sunt deja construite, pe care le puteti achizitiona chiar si online si le asamblati personal. Este mult mai ieftin in acest fel si ansamblurile sunt la fel de bune ca cele care sunt deja construite. Singurul dezavantaj este ca nu le veti putea vedea mai intai personal.

Probleme materiale: Majoritatea ansamblurilor de joaca pentru pentru pisici ar trebui sa fie realizate dintr-un fel de covor. Acesta este un material grozav pentru ca pisicile sa doarma si sa se prinda.

Exista alte materiale care sunt mai respirabile pentru ca pisicile sa doarma, dar nu atat de bune pentru gheare. Unele turnuri pentru pisici vin cu stalpi din franghie pe care pisicile le pot zgaria

Evitati obiectele inlocuibile: Unele turnuri de pisici vin cu atasamente de pene, dar acestea vor fi distruse rapid. Unele pot veni cu tampoane de zgarieturi inlocuibile, dar acestea fac o mare mizerie si costa bani pentru inlocuire.

Evitati sa achizitionati un ansamblu de joaca pentru pentru pisici cu acele articole inlocuibile sau cumparati acele turnuri pentru pisici care nu au nevoie de ele pentru a functiona.

Punct de vedere: Luati in considerare unde intentionati sa amplasati locul de joaca al pisicii. Am instalat un turn pentru pisici, astfel incat pisicile mele sa poata privi afara din turnul pentru pisici, dar au o perspectiva buna asupra camerei in care se afla.

Ce va fi langa ansamblu de joaca pentru pisici ?: Nu doriti sa plasati un turn pentru pisici langa o vaza scumpa care s-ar putea sparge daca ar fi rasturnata. Pisicile vor alerga, vor sari si vor juca dur pe ansamblu de joaca. Deci, puneti-l undeva sigur. Daca este cu adevarat inalt, atunci lipiti-l de perete.

Luati in considerare nevoile pentru pisicile mai in varsta: daca aveti pisici mai in varsta, luati in considerare turnurile care au mai multe trepte, astfel incat sa poata urca cu usurinta si sa coboare din turn fara prea mult efort.

Ganditi-va la copii si la alte animale: nu cumparati un ansamblu de joaca pentru pisici pe care un bebelus ar putea sa se urce sau sa se raneasca sau altulsau pe care un caine ar putea sa-l muste. Luati in considerare pe cei care ar putea fi in jurul ansamblului de joaca pentru pisici.

Cand va introduceti pisicile in turnul pisicilor, presarati niste catnip pe diferite niveluri. Asezati pisicile pe ansamblu de joaca pentru pisici pentru a arata ca este a lor este si o idee buna, desi nu le-as pune la cel mai inalt nivel la inceput.

Ar trebui sa supravegheati utilizarea ansamblului de joaca pentru pisici prima data cand pisicile dvs. il folosesc. Cu toate acestea, pisicile mele mergeau intotdeauna la turnul pisicilor imediat si pareau sa stie ca este doar pentru ei.

ansamblu de joaca pentru pisici
ansamblu de joaca pentru pisici

Intretinerea unui ansamblu de joaca pentru pisici

Intretinerea este o mare parte a detinerii unui turn de pisici. Exista lucruri pe care ar trebui sa le faceti des pentru a le mentine cat mai bine intretinute.

  • Faceti o verificare rapida a ansamblului de joaca pentru pisicii in fiecare zi. Aceasta este pentru a verifica daca exista ghemotoace de par sau alte probleme cu care trebuie sa va confruntati. Acest lucru pare deranjant de facut, dar nu este asa, deoarece de obicei veti vedea si mangaia pisicile dvs. atunci cand acestea sunt urcate pe turnul pisicii.
  • Curatati-l o data pe saptamana. Aceasta implica ridicarea fibrelor libere ale covorului, curatarea in jurul bazei turnului si reorientarea acestuia.
  • Curatati-l profund o data pe luna. Aceasta poate include scoaterea oricaror petece rupte, aspirarea oricarei urme de par de pisica si spalarea oricaror pete murdare.
  • Inspectati-l cu atentie cel putin o data pe luna. Inspectiile ar trebui sa includa orice zone chiar daca au  goale, orice piese care sunt libere sau inspectarea oricaror gauri. Paianjenilor le place sa locuiasca in acele gauri daca nu a fost folosit atat de des!
  • Planificati inlocuirea. Pe masura ce intretineti turnul pentru pisici, tineti intotdeauna cont de ceea ce doriti in inlocuitor. Daca pisicile tale adora singura gaura de pe un ansamblu de joaca pentru pisici si chiar se bat, atunci ia in considerare obtinerea unui turn de pisica cu doua gauri altadata.