Devon Rex

Devon Rex rasa de pisici

O rasă atrăgătoare, care este încă la început, Devon Rex își va face casa în brațele și inima ta. Doar suficient de independent pentru a fi o pisică ideală pentru familiile care lucrează, Devon își va ploua oamenii cu dragoste și atenție atunci când sunt în jur și va rămâne în afara necazurilor atunci când nu sunt. Și, pentru că naparleste foarte puțin, nu dușă casa în păr. Pentru cei care caută un partener unic, cald și iubitor, Devon Rex se potrivește perfect.

Caracteristici fizice Devon Rex

Devon Rex este, fără îndoială, una dintre cele mai atrăgătoare și unice rase de pisici din fantezie felină. Adesea descris ca extraterestru sau pixie-ish datorită ochilor și urechilor sale mari, Devon are un mod de a captura și de a păstra atenția tuturor celor care intră în aura sa. În ansamblu, Devoni degajă un aer necinstit, cu urechi adânci de dimensiuni mari, cupe înalte, oase în obraji, ochi de vulpe și bot scurt, așezat pe gâtul și corpul subțire. Dar, părul Devon Rex este cel care îi oferă cea mai unică caracteristică. Adesea numit pudelul din lumea pisicilor, atât datorită aspectului său, cât și a personalității sale, părul său crește în bucle mătăsoase și valuri ondulate – un efect numit rexing – peste cadrul său ușor.

Această rasă are trei tipuri de păr: gardă, copac și puf. Dar blana de gardă este mai ușoară decât la alte rase. Straturile de acoperiș și puf sunt dense, moi și aproape de corp, dar firele de protecție, care formează stratul exterior, sunt sângeroase, scurte, rare și predispuse la rupere; există un risc de apariție a petelor temporare de chel din cauza acestei fragilități, părul crescând de obicei la lungimi normale în perioadele sezoniere de creștere a părului. Acesta este unul dintre foarte puținele defecte pe care caria Devon le are ca rezultat creșterea tehnică.

Tampoanele de mustață sunt oarecum pline, accentuând și mai mult pomeții proeminenți și bărbia îngustă, dar mustățile în sine sunt ca firele de protecție, sârmă și scurtă și predispuse la rupere. Dacă acest lucru ar trebui să se întâmple cu Rex, puteți fi siguri că mustățile cresc din nou, dar totuși nu vor crește până la lungimea care poate fi văzută la alte pisici. Acest lucru afectează doar aspectul exterior al Devonului și nu ar trebui să fie o preocupare.

Toate culorile și modelele sunt acceptabile, inclusiv calico și indicarea culorilor, cum ar fi cele găsite în rasa siameză. Culoarea ochilor este de asemenea deschisă, dorința fiind ca culoarea ochiului să fie compatibilă cu culoarea părului. Nu este neobișnuit să găsești o combinație de culori, în special pentru Devoni cu păr alb. Pisicile cu ochi ciudați, așa cum se numesc așa, vor avea de obicei un ochi albastru și un chihlimbar sau maro.

Devon este de dimensiuni medii, compact, musculos și subțire, cu picioare lungi care se înclină ușor în față, oferind acestei pisici un stil vag de câine de boxer de plimbare. Picioarele sunt în general mici, dar degetele de la picioare sunt mai mari decât în ​​mod normal. Unii proprietari raportează chiar că Devonii lor își pot folosi labele pentru a ridica obiecte.

Unul dintre puținii detrimente pentru creșterea Devon Rex este apariția grupelor de sânge nepotrivite la regine și la descendenții lor. Un pisoi născut cu o grupă de sânge diferită, incompatibilă față de mama sa nu va fi protejat de anticorpii din laptele matern, rezultând moartea pisoiului.

Crescătorii trebuie să fie siguri că li se va testa sângele pisicii înainte de reproducere, pentru a se asigura că sângele partenerului este compatibil, deși problema poate fi rezolvată după aceea. Pisoii pot fi hrăniți temporar manual până când intestinele lor se închid și pot bea apoi de la mama lor, iar legătura poate avea loc încă în primele zile, atâta timp cât mameloanele mamei sunt acoperite și pisoii nu au acces la anticorpii colostru. Dacă intenționați să creșteți Devoni, consultați un crescător expert și un medic veterinar cu cunoștințe pentru mai multe informații.

Ingrijire Devon Rex

În ceea ce privește părul, Devon este adesea recomandat ca o rasă cu alergie scăzută, dar trebuie reținut că nu părul unui animal provoacă reacții alergice, ci mai degrabă pielea vărsată, numită mătreață, care provoacă probleme pentru persoanele susceptibile. Devon are un risc mai mic de a provoca reacții alergice, deoarece nu aruncă atât de mult păr, dar acest lucru va fi eficient doar pentru persoanele cu alergii ușoare.

Personalitate și temperament Devon Rex

Devon Rex este un adevărat animal de companie însoțitor. Personalitatea sa este în mod natural ieșită din comun și centrată pe oameni, atât de mult încât te poți găsi petrecut mai mult timp cu Devon-ul tău decât ți-ai imaginat. Deși au un strat cu strat triplu, au totuși nevoie de căldură adăugată, datorită stratului ușor și apropiat de piele. Veți găsi pisica voastră mulțumită în vârful electronice și a aparatelor dvs. calde, pe poală, sub bărbie și pe umeri și, în mijlocul nopții, micul său motor funcționează în timp ce se strânge sub acoperișuri cu dvs. Devon este un adevărat purr-a-matic, care pare să nu rămână niciodată lipsit de energie sau afecțiune. Fii pregătit pentru o mulțime de mângâieri, mângâieri și mângâieri.

Devon este adesea descris ca fiind asemănător câinilor și, în anumite privințe, acest lucru este adevărat. Nu este o pisică vorbăreață, dar vă va întâmpina la ușă și vă va urmări în timp ce faceți treburile casnice sau vă veți petrece în baie în timp ce vă scăldați.

Devon are o voce liniștită și se descurcă suficient de bine prin casă. Nu este cunoscut pentru ruperea casei sau pentru a avea probleme când nimeni nu se uită. În general, este considerat un animal de companie ideal pentru familiile care lucrează. Acesta găsește o modalitate de a se ocupa în timp ce așteaptă să se întoarcă oamenii săi și își găsește fericit drumul înapoi în brațele lor când sosesc.

Devon Rex

Istorie și context Devon Rex

Pe măsură ce se dezvoltă liniile de rasă, Devon Rex se află încă în faza copilului. Povestea rasei a început în 1950 în Cornwall, Marea Britanie, unde a fost găsit un pisoi acoperit de rex printre așternutul unei regine cu țestoasă și a unui tom sălbatic. După un control cu ​​medicul veterinar, Nina Ennismore a adus pisica de sex masculin înapoi la mama sa pentru a produce mai mulți pisici rexed. Pisoiul a fost botezat Kallibunker și, după unele experimente de reproducere pentru mai multe tipuri cu alte rase, sa dovedit că poartă o genă simplă recesivă pentru părul rexed, astfel încât caracteristica a apărut doar în a doua generație și numai când descendenții au fost crescut înapoi la purtătorul părului creț al genei.

Zece ani mai târziu și la 60 de mile pe drum, în Devon, un crescător de pisici pe nume Beryl Cox s-a întors pe un pisoi cu părul creț când o broască țestoasă sălbatică din păstrăvul ei a născut o așternut de pisoi. Se presupunea că tatăl este un tom sălbatic închis, care fusese văzut trăind într-o mină de tablă din apropiere, dar nu a fost găsit niciodată. Doamna Cox a păstrat pisoiul ondulat, l-a numit Kirlee și a domesticit-o, iar povestea s-ar fi putut termina acolo, dacă nu ar fi avut ocazia să apuce un articol de știri despre un pisoi acoperit cu bucle care se născuse în Cornwall.

A fost ultimul pisoi rexed rămas în Marea Britanie, iar crescătorii din Cornwall erau nerăbdători să găsească o modalitate de a produce mai multe de acest fel.

Doamna Cox și-a împărtășit povestea cu crescătorii din Cornwall și a acceptat să le vândă iubita ei Kirlee, pentru binele creșterii rasei. Din nou, povestea s-ar fi putut termina acolo, când crescătorii au descoperit că cele două pisici cu părul buclat nu produceau mai multe de felul lor atunci când erau împerecheate – au rezultat doar pisoi cu păr drept.

Dacă ar fi renunțat acolo, este posibil să nu fi descoperit că cele două pisici nu aveau același genotip cu părul creț și că astăzi nu am avea Devon Rex. Dar, unul dintre crescători a crescut unul dintre descendenții cu păr drept înapoi la tatăl ei, Kirlee, iar jumătate din așternut s-a născut cu păr rexed. Această descoperire a dus la prima, pisica din Cornwall, fiind supranumită Gene 1 Rex, iar cealaltă, de la Devon, Gene 2 Rex.

Cele două rase separate, deși similare, au fost prezentate în aceeași clasificare din 1967 până în 1984, unde, după multe lupte în fantezia pisicii, Devon a primit propria sa denumire ca Devon Rex.

Puteti citi si alte Rase de Pisici