Maine Coon

Pisica Maine Coon


Pisica Maine Coon este o rasă cu părul lung, originară din Maine, unde a fost ținută cu multă atenție pentru talentele sale de a prinde șoareci de secole.

Caracteristici fizice pisica Maine Coon

Aceasta este o pisică mare, care cântărește între 12 și 18 kilograme, deși femelele rasei sunt mai mici. Caracteristicile fizice tipice ale rasei nu se dezvoltă până la al treilea sau al patrulea an al pisicii.

Trăsătura distinctivă a rasei este haina sa netedă, rasă și hidrofugă, care poate veni într-o varietate de culori, deși maroul este în prezent favorit. Părul său este lung și matasos și este mai scurt pe umeri și mai lung pe stomac.

Personalitate și temperament pisica Maine Coon

Maine Coon este adesea în top 10 dintre cele mai populare rase de pisici din S.U.A. Motivele popularității sale nu sunt greu de găsit. Pe lângă faptul că posedă o haină distinctivă, are o rezistență extrem de rezistentă, neîntreruptă de cele mai multe circumstanțe și fidelă ferm proprietarilor săi umani. De fapt, această rasă jucăușă se va înțelege bine cu alte animale de companie și copii.

Deși pisica Maine Coon este precaută de străini inițial, se va obișnui cu ei dacă li se acordă timp. Este docil, ascultător și, curios, atras de apă. Așadar, nu vă mirați dacă vedeți că Maine Coon se înmoaie.

Îngrijire

În plus față de îngrijirea blanei de două ori pe săptămână cu un pieptene de oțel, va trebui să vă asigurați că oferiți oportunități pentru exerciții zilnice regulate, adesea sub formă de joc.

Pisica Maine Coon
Pisica Maine Coon

Istorie și context pisica Maine Coon

Maine Coons au locuit America de secole, chiar și în perioada colonială timpurie. Cu toate acestea, există foarte puține cunoștințe despre modul în care au venit prima dată pe continent. Există multe povești legate de trasarea originii lor, deși autenticitatea acestor povești este îndoielnică.

O poveste întemeiată susține că strămoșul acestei rase a fost un raton – ceea ce este biologic imposibil. Alții spun că rasa a fost produsă prin încrucișarea indigenului Bobcat cu o pisică domestică. O altă poveste fantezistă își urmărește strămoșii cu pisicile cu părul lung aparținând reginei franceze, Marie Antoinette.

Potrivit acestei tradiții, un căpitan american numit Clough a salvat pisicile reginei, dar nu a putut să-i salveze viața; pisicile au fost apoi aduse în America. O altă narațiune este că aceste pisici au fost aduse în state în anii 1700 de către un căpitan american numit Coon, care provenea de pe coasta de nord-est a Americii.

Această ultimă poveste poate conține câteva boabe de adevăr. Căpitanii navelor aduceau adesea pisici din țări străine pentru a contracara problemele șoarecilor, care au prosperat pe nave. La sosirea lor, probabil că și-au făcut casa pe coasta de nord-est, în Maine. Clima era teribilă și numai cele mai curajoase și mai dure pisici puteau supraviețui. Supraviețuitorii au fost puternici și rezistenți, cu un strat rezistent la apă.

Maine Coon este una dintre primele rase recunoscute oficial la începutul secolului al XIX-lea; de atunci a câștigat popularitate rapidă. Domnul FR Pierce, care deținea Maine Coons încă din 1861, a menționat în Cartea pisicii că un Maine Coon numit Leo a fost premiat cu cea mai bună pisică în expoziția de pisici din New York din 1895 și a fost un câștigător constant la Boston în 1897, 1898 și 1899.

Popularitatea rasei a scăzut la începutul anilor 1900, când au ajuns mai multe pisici exotice și au devenit preferate instantanee. Până în 1950, rasa scăzuse alarmant și au rămas foarte puțini membri.

Cu toate acestea, câțiva crescători au manifestat un interes activ pentru această pisică și i-au aruncat o linie de viață. Au susținut spectacole numai în Maine Coon și în 1968 au fondat Asociația Crescătorilor și Crescătorilor de Maine Coon.

Datorită eforturilor susținătorilor săi fermi, Maine Coon și-a recâștigat terenul mult pierdut și a fost din nou candidat la competițiile de campionat. Rămâne una dintre cele mai populare rase de pisici de astăzi, cu statut de Campionat în toate asociațiile.