Pisicilor le place sa fie pupate si imbratisate?

pisicilor le place sa fie pupate si imbratisate

Exista multe mituri in jurul pisicilor, in special in modul in care acestea interactioneaza cu oamenii . Multe dintre ele au de-a face cu cat de adecvate sunt ca animale de companie, mai ales in comparatie cu alte animale domestice, cum ar fi cainii. Cu exceptia cazului in care pisica lor are probleme de socializare, oamenii cu pisici in casa stiu ca pisicilor le place sa fie pupate si imbratisate.

Poate cel mai mare mit este ca cainii sunt creaturi afectuoase care exprima dragoste fata de paznicii lor umani, in timp ce pisicile sunt fiinte egoiste care vad oamenii doar ca distribuitori de hrana.

Pisicile pot fi incredibil de afectuoase si sociabile cu tovarasii lor umani. Cu toate acestea, modul in care isi exprima afectiunea va depinde de pisica individuala. De asemenea, comportamentul felinei este studiat continuu de etologi, astfel incat intelegerea noastra a modului in care acestea comunica este inca in curs de dezvoltare. Multi oameni se intreaba daca pisicilor le place sa fie imbratisate si pupate, mai ales ca refuzul lor ar putea insemna ca nu au o legatura puternica.

Pisicilor le place sa fie pupate si imbratisate

Pisicilor le place sa fie pupate?

Pupatul este o forma foarte comuna de afectiune intre oameni. In unele culturi este un salut standard chiar si cu oameni pe care nu ii cunosti bine. Pentru multi proprietari de pisici, sarutul este o modalitate prin care isi pot arata dragostea profunda pentru prietenul lor felin. Cu toate acestea, pisicile nu vad intotdeauna asa. Pentru ei, miscarea unui sarut hranitor poate parea agresiva.

Expertii in comportamentul felinelor, cred ca pisicile au un mod diferit de a-si exprima increderea in stapanii lor. In timp ce pisicile se vor uita la tine sau la un alt animal cu ochii mari atunci cand se simt amenintate, ele fac opusul atunci cand vor sa transmita incredere . Isi coboara pleoapele si clipesc incet pentru a arata ca nu sunt amenintati. Daca oamenii returneaza acest gest, ei fac acelasi lucru pisicii.

Cu toate acestea, daca o pisica va tolera un sarut va depinde de indivizii implicati. Unele pisici pot lasa sa le sarute fara sa simta ca spatiul lor personal este invadat. Deoarece pisicile sunt mult mai mici decat oamenii, un om care se coboara sa le sarute poate parea impunator.

O pisica poate avea mai multe sanse sa primeasca un sarut atunci cand sunt deja asezate aproape de capul persoanei. De asemenea, este important sa va amintiti sa nu pupati o pisica direct pe gura. Nu numai ca probabil ca nu se vor bucura, dar poate duce la raspandirea bolilor .

Pisicilor le place sa fie imbratisate?

Pisicilor le place sa fie pupate si imbratisate

Pisicile sunt animale domestice si construiesc relatii cu stapanii lor in timp. Cu toate acestea, este posibil ca increderea intr-o relatie sa se piarda. Trebuie sa mentineti comportamente pozitive si sa oferiti un mediu imbogatit pentru ca pisica sa fie confortabila.

Exista multe comportamente care nu sunt bine tolerate de diferite pisici. Unii nu le deranjeaza sa fie ridicati, in timp ce altora nu le va placea deloc. Burtica lor este foarte vulnerabila , asa ca putini se vor lasa atinsi in aceasta zona. De obicei, acest lucru se datoreaza faptului ca aceste actiuni ii fac sa se simta amenintati.

Cand imbratisezi o pisica sau o strangi strans, s-ar putea sa incerci sa spui ,,te iubesc”, dar modul in care interpreteaza ei ar putea fi ca incerci sa le faci vulnerabile. Pisicilor le place sa nu se simta restrictionate, iar unele pisici urasc sa fie imbratisate si sarutate din acest motiv.

In schimb, pisicilor le place sa aleaga cand sunt potrivite manifestarile de afectiune. Acesta este motivul pentru care imbratisarea unei pisici este de obicei posibila numai atunci cand pisica vine la om. Chiar si in acest moment, ,,imbratisarea” ar fi o imbratisare usoara sau ca gura pisicii sa fie aproape. Pisicile carora le place sa fie ridicate pot fi tinute aproape si aceasta poate reprezenta o forma de imbratisare.

In orice situatie de sarut sau imbratisare cu o pisica, este important sa le cititi limbajul corpului . Daca nu se bucura de interactiune, de obicei o vor arata incercand sa evadeze, strangand cu gheare sau muscand. Daca incerci in mod repetat sa fortezi aceste interactiuni, s-ar putea sa devina precauti fata de tine in general si sa nu-si faca placere sa petreaca timpul cu tine.

Cum spun pisicile ,,Te iubesc”?

Pisicilor le place sa fie pupate si imbratisate

Dupa cum am spus anterior, pisicile au propriile lor personalitati. Aceasta inseamna ca versiunile lor de sarut si imbratisare vor fi, de asemenea, specifice pentru ei. Unii te vor musca ca semn de agresiune, in timp ce altii ar putea sa o faca intr-un mod care implica ca te considera o familie.

Citeste si: 5 lucruri pe care pisicile le urasc

A lins, a mirosi, a toarce si a juca, de obicei, sunt intime ca ei iubesc si au incredere in tine. Linsul este poate cel care seamana cel mai mult cu un sarut uman. Este posibil sa te iubeasca ca pe o familie, lingandu-te pentru a te ingriji si a arata ca esti aproape.

Cand pisicile se apropie de tine, adesea isi freaca capul de tine sau chiar isi vor zgaria ghearele pe pantaloni. Acesta este un semn de afectiune, dar exista un alt aspect interesant. Pisicile au glande pe fata si pe labe care secreta feromoni . Cand se freaca de tine asa, te marcheaza si semnaleaza altor pisici si animale ca le apartii.

De asemenea, pisicile isi vor folosi coada pentru a va arata cum se simt in legatura cu o situatie. Daca au coada in sus si se bat usor, de obicei indica ca sunt receptivi la afectiunea ta. Daca isi turtesc urechile, suiera sau se chinuie sa scape, atunci trebuie sa te dai inapoi si sa le dai spatiu.

Ce le place pisicilor?

Pisicile au propriile moduri de a va spune ca va iubesc , dar au si moduri specifice atfel ca pisicilor le place sa li se arate afectiune . Exista anumite zone ale unei pisici pe care le place sa fie atinse mai mult decat altele. Acestea includ pe spate, sub barbie, in spatele urechilor si pe cap. Burta si labele lor sunt de obicei zone interzise, deoarece sunt prea sensibile.

Aceste pisici sunt foarte curioase si le place foarte mult sa priveasca lucruri. Modul simplu in care te privesc ar putea fi un semn de afectiune apropiata. Cu toate acestea, nu le va placea sa fie priviti direct in ochi. Ei considera adesea acest lucru ca fiind un semn de amenintare. In general, le place compania si vor petrece timp stand in poala sau lasandu-ti sa-i mangaie.

Daca vrei sa arati afectiunea pisicii tale, trebuie sa incepi prin a le asigura bunastarea. Aceasta inseamna asigurarea unei nutritii adecvate, multa apa proaspata si un mediu fara stres . Cand faci asta, ei vor sti sa aiba mai multa incredere in tine si vor avea mai multe sanse sa te lase sa le arati afectiune. Daca acest lucru este printr-un sarut sau o imbratisare , depinde de pisica ta.

Citeste si: Comportamentul pisicii si emotiile. Cum le recunosti?