Cocker Spaniel englez

Cocker Spaniel Englez

Cocker Spaniel-ul englezesc este un partener incredibil de energic, entuziast, mai ales atunci când alearga. În ciuda expresiei sale blânde și blânde, Cockerul, așa cum este cel mai frecvent menționat, este un câine sportiv activ care face un câine de familie excelent, si mai ales Cocker Spaniel englez este ușor de dresat și rareori încetează să dea din coadă.

Caracteristici fizice Cocker Spaniel englez

Pentru un Spaniel, Cockerul englez este destul de înalt. Cu toate acestea, forma compactă și picioarele scurte îl ajută să se deplaseze rapid printre tufișuri dense, în timp ce botul său larg ajută câinele în timpul recuperării. Blana sa ca un palton englezesc, poate fi găsit în diferite culori, inclusiv negru, roscat inchis, roșu și cafeniu – este de lungime medie, ondulat sau plat și cu o textură mătăsoasă. Mersul său acoperă pământul și este puternic, iar expresia feței este moale și plăcută. În plus, Cocker-ul englez de obicei își păstrează coada dând din mers.

Personalitate și temperament Cocker Spaniel englez

Cocker Spaniel englez este de natură socială și cel mai adesea într-o dispoziție veselă sau jucăușă. Iubește să petreacă timp cu oamenii și este foarte ascultător, îndeplinind cu devotament instrucțiunile proprietarului. Fidelitatea către stăpânul său este, de fapt, una dintre cele mai recunoscute caracteristici ale Cockerului englez. Cu un puternic instinct de vânătoare, rasa este întotdeauna dornică să învețe lucruri noi.

Cocker Spaniel

Îngrijire Cocker Spaniel englez

Cocker Spaniel englezesc trebuie luat în plimbări lungi, de preferință ore întregi. Acest lucru îi va oferi exercițiul zilnic necesar. Alergatul și jocul vor fi un bun exercițiu fizic și pentru rasă. Deși Cocker Spaniel englez poate supraviețui afară pe vreme temperată, cel mai bine este să țineți câinele acasă cu acces la o curte.

Puteti citi si alte Rase de Caini