Pisica Bombay

pisica bombay

Pisica Bombay este perfecta pentru iubitorii de pisici care doresc in secret sa detina o pantera afectuoasa. Cu ochi de cupru, negri si cu parul scurt, aceasta pisica are aspectul exotic al unui leopard mic si negru. De fapt, rasa isi trage numele din orasul indian Bombay, care este, de asemenea, considerat tara leopardului negru.

Caracteristici fizice

In mod curios, aceasta pisica bine construita, de dimensiuni medii, arata destul de banala ca un pisoi. Bombay nu isi dezvolta haina neagra lucioasa, asemanatoare satinului, ochii aurii uimitori si alte caracteristici exotice pana dupa a patra luna.

Personalitate si temperament Pisica Bombay

Pisicile din Bombay se inteleg bine cu copiii si prefera sa fie in preajma oamenilor. De fapt, nu numai ca va manifesta afectiune si se va atasa de un anumit membru al familiei, ci de toti membrii. Cu toate acestea, va atrage atentia doar intr-un mod bland si politicos, fara a fi suparatoare. De asemenea, acestei pisici inteligente ii place sa se joace si sa exploreze.

Ingrijire Pisica Bombay

Bombay iubeste atentia si sa fie purtat, adesea pe umarul ingrijitorului sau. De fapt, Bombay-urile sunt cu adevarat „ciuperci de poala”. Este foarte greu sa-i scoti de pe tine odata ce sunt asezati.

Este probabil ca o pisica din Bombay sa se lege cel mai mult cu un membru al familiei. Bombay-ul tau te va urmari din camera in camera si va avea aproape intotdeauna ceva de spus despre ceea ce faci. Daca sunteti in cautarea unei pisici afectuoase, Bombay este o alegere buna. Dar daca sunteti rar acasa, un Bombay poate suferi din cauza lipsei de atentie.

Bombay-urile sunt, de asemenea, minunate pentru oaspeti, copii si caini. Nu veti gasi un Bombay care se ascunde sub pat atunci cand va sosi compania. Bombay-ul dvs. va face parte din comitetul de salut. In timp ce se concentreaza pe o persoana speciala, aceasta pisica nu va fi departe de nimeni.

Bombay-urile sunt o alegere buna pentru o gospodarie plina de viata, deoarece se adapteaza bine pentru a trai cu oameni si alte animale de companie. Cand pisica dvs. nu interactioneaza cu oamenii, cautati-o sa se odihneasca langa un orificiu de incalzire, deoarece adora sursele de caldura.

Blana scurta al unui Bombay este usor de ingrijit, cu un periaj putin o data pe saptamana. Rareori va trebui sa faceti baie in Bombay.

O rasa relativ activa, Bombay este intotdeauna fericit sa joace. Influenta americana cu par scurt reduce nivelul activitatii la un pic mai putin decat birmanezii. Bombay este, de asemenea, putin mai putin vocal decat birmanezul, dar nu intotdeauna. Sunt foarte avizati si au cu adevarat propria idee despre modul in care ar trebui sa fie condusa gospodaria.

Bombay este inteligent si antrenabil. Poti juca sa aduci cu un Bombay si chiar sa-l antrenezi sa mearga cu lesa.

Pisica Bombay

Istorie si context Pisica Bombay

Regretatul Nikki Horner, un crescator american, este creditat pentru crearea primului Bombay la sfarsitul anilor ’50. Obiectivul ei era sa creasca o pisica care arata ca o pantera in miniatura, cu o haina neagra lucioasa si ochi galbeni. Cu toate acestea, ea a dorit ca pisica sa aiba anumite caracteristici ale birmanezilor.

Desi prima ei incercare de a traversa pisici birmane cu Blackhairs americani negri nu a avut succes, ea a continuat sa persevereze. In cele din urma, Horner a reusit cand a traversat un barbat negru american cu par scurt, inzestrat cu o culoare bogata a ochilor, cu un campion birmanez.

Spre consternarea ei, Horner a constatat ca diferitele asociatii de pisici au aratat reticenta in acceptarea creatiei sale si ca i s-a refuzat statutul de campion. Dar Homer a persistat in eforturile ei si in 1976 pisica a fost in cele din urma inregistrata de Asociatia Cat Fancier’s. Dupa aproape 18 ani de lupta, rasei i s-a permis sa concureze in clasele de campionat pe 1 mai 1986.

Desi aceasta rasa nu este usor disponibila, Pisica Bombay a gasit favoarea multor oameni si are un fan continuu.

Cititi mai multe despre alte Rase de pisici